Laxpudding
4 personer
- 6,5 hg laxfilé (5 portionsbitar)
- 1,3 kg potatis
- 7 ägg
- 3,5 dl mjölk
- dill (hackad)
- salt
- svartpeppar
- smör/rapsolja till formen
Gör så här:
- Skär laxen i skivor och salta lätt.
- Skala och skiva potatisen. Koka knappt mjuk.
- Smörj formen och lägg ett lager potatis.
- Lägg ett lager lax. Strö på dill och nymalen svartpeppar.
- Fortsätt med potatis, lax, dill, svartpeppar och potatis.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll äggsmeten över formen.
- Grädda i 200oC i 30-40 minuter till innertemperatur 75oC.
- Servera med gröna ärtor, skirat smör och riven morot.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och mjölk
Vegan
IBS
Använd laktosfritt smör och mjölk
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.