4 personer

  • 6,5 hg laxfilé (5 portionsbitar)
  • 1,3 kg potatis
  • 7 ägg
  • 3,5 dl mjölk
  • dill (hackad)
  • salt
  • svartpeppar
  • smör/rapsolja till formen
Laxpudding

Gör så här:

  • Skär laxen i skivor och salta lätt.
  • Skala och skiva potatisen. Koka knappt mjuk.
  • Smörj formen och lägg ett lager potatis.
  • Lägg ett lager lax. Strö på dill och nymalen svartpeppar.
  • Fortsätt med potatis, lax, dill, svartpeppar och potatis.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Häll äggsmeten över formen.

 

  • Grädda i 200oC i 30-40 minuter till innertemperatur 75oC.
  • Servera med gröna ärtor, skirat smör och riven morot.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och mjölk

Vegan

IBS

Använd laktosfritt smör och mjölk

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Dryckesförslag

Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng