Ugnsbakad rabarber med vaniljglass
Här möter den friska syrliga rabarbern en len vaniljglass och lite krispiga kaksmulor.
6 personer
- 4 hg rabarber
- 3-4 msk strösocker
- smör eller mjölkfritt margarin (till formen)
- 6 portioner vaniljglass
- 6 småkakor t ex havrekakor
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200ºC
- Smörj en ugnssäker form med smör eller mjölkfritt margarin
- Skär rabarberstjälkarna i 5 cm långa bitar
- Lägg bitarna i formen och strö över sockret
- Baka rabarbern i ugnen tills den är mjuk och fått lite färg (ca 20 minuter)
- Krossa kakorna
- Lägg upp rabarbern på assietter och strö kaksmulorna bredvid
- Lägg en kula vaniljglass på kaksmulorna
- Servera
Glutenfri
Använd glutenfria kakor
Laktosfri
Använd laktosfri glass och laktosfria kakor
Vegan
Använd vegoglass och veganska kakor
IBS
Använd laktosfri glass och gluten- och laktosfria kakor
Viktväktare
Använd mager glass och minska eventuellt sockermängden till hälften
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Asti Cinzano mousserande sött nr 7711, 79:-