Skagenröra på hjärtsallad
En vacker och festlig inledning på middagen. Skagenröran fylls i blad av hjärtsallad.
6 personer
Skagenröra
- 1 burk kräftstjärtar i lag (170 g kräftstjärtar) eller fast tofu
- 3 msk crème fraiche /sojafraiche
- 3 msk majonnäs (vanlig eller vegan)
- 3 msk löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
- 2 msk finhackad rödlök
- 3 msk finhackad dill
- Salt
- Chiliflakes
- Pressad lime
Till servering
- 6 blad hjärtsallad (Gemsallad)
- Plockade dillvippor
- Rostade brödtärningar (gärna kavring)
Gör så här:
- Hacka kräftstjärtarna /tofun grovt
- Blanda majonnäs och crème fraiche/sojafraiche och övriga ingredienser till röran
- Smaka av med salt, chili och pressad lime
- Rör ner kräftstjärtarna/tofun
- Till servering
- Lägg upp skagenröran i salladsbladen
- Garnera med dill, strö över rostade brödtärningar och servera direkt
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche
Vegan
Använd tofu, sojafraiche, vegansk majonnäs och tångkaviar
IBS
Uteslut rödlöken och använd laktosfri crème fraiche och glutenfritt bröd
Viktväktare
Använd mager majonnäs och crème fraiche
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl