Paella med sojafilé
Den spanska paellan kan göras på många olika sätt. För vegansk paella väljer du sojafilé och vegokorv.
6 personer
- 600 g sojafilé
- 300 g vegokorv
- 0,5 dl olivolja
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 röda paprikor
- 1 msk paprikapulver
- 1 paket (0,5 g) saffran
- 5 dl paellaris (eller risottoris)
- 3 hg körsbärstomater
- 8-9 dl kokande vatten
- 3 msk grönsaksfond
- Salt, nymalen svartpeppar
- 3 dl frysta gröna ärtor
Gör så här:
- Skär sojafiléerna i mindre bitar och skiva vegokorven
- Hacka lök och vitlök och skär paprikan i småbitar
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna
- Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ett par minuter
- Tillsätt sojafilé och korv och fortsätt fräsa några minuter
- Tillsätt saffran och paprikapulver
- Tillsätt riset och fortsätt fräsa ett par minuter
- Krydda med salt och peppar
- Tillsätt vattnet, grönsaksfond och tomater
- Låt koka upp och fortsätt småputtra under lock tills riset är klart (ca 20 minuter)
- Kolla på slutet så att riset inte kokar torrt
- Lägg i ärtorna och lägg på locket igen
- Ta pannan från värmen och låt den stå några minuter tills ärtorna är varma
- Servera direkt ur pannan
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
IBS
Välj paella med skaldjur (se separat recept)
Viktväktare
Minska olivoljan till hälften
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Montecillo Crianza rött nr 2643, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl