Den spanska paellan kan göras på många olika sätt. För vegansk paella väljer du sojafilé och vegokorv.

6 personer

  • 600 g sojafilé
  • 300 g vegokorv
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 paket (0,5 g) saffran
  • 5 dl paellaris (eller risottoris)
  • 3 hg körsbärstomater
  • 8-9 dl kokande vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • 3 dl frysta gröna ärtor
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skär sojafiléerna i mindre bitar och skiva vegokorven
  • Hacka lök och vitlök och skär paprikan i småbitar
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna
  • Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ett par minuter
  • Tillsätt sojafilé och korv och fortsätt fräsa några minuter
  • Tillsätt saffran och paprikapulver
  • Tillsätt riset och fortsätt fräsa ett par minuter
  • Krydda med salt och peppar
  • Tillsätt vattnet, grönsaksfond och tomater
  • Låt koka upp och fortsätt småputtra under lock tills riset är klart (ca 20 minuter)
  • Kolla på slutet så att riset inte kokar torrt
  • Lägg i ärtorna och lägg på locket igen
  • Ta pannan från värmen och låt den stå några minuter tills ärtorna är varma
  • Servera direkt ur pannan

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

IBS

Välj paella med skaldjur (se separat recept)

Viktväktare

Minska olivoljan till hälften

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Montecillo Crianza rött nr 2643, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng