Sallad med fänkål och äpple
En sallad på friska svenska äpplen och fänkål får lite sting av ruccolan.
6 personer
- 2 äpplen
- 2 fänkålsstånd
- 200 g ruccola
- Citronolja
- Salt, nymalen svartpeppar

Gör så här:
- Ansa fänkålen, klyfta och kärna ur äpplena (låt skalet vara kvar)
- Skär fänkål och äpplen i tunna skivor – gärna på mandolin
- Arrangera fänkål, äpple och ruccola på assietter och droppa över citronolja
- Salta lätt och mal över svartpeppar

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

IBS
Byt äpplen mot apelsin

Viktväktare

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl