Jag serverar lammsteken eller sojafilén med en rykande varm potatisgratäng

6 personer

  • 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk) / sojafilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Lammstek

  • Sätt på ugnen på 150oC.
  • Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
  • Gnid in lammsteken med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar
  • Sätt i en stektermometer
  • Stek i ugnen till 63oC. innertemperatur (för rosa kött)
  • Låt lammsteken vila 20 minuter innan den skärs upp

Sojafilé

  • Krydda sojafilén med vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar
  • Stek filén i olivolja

Till servering

  • Servera med potatisgratäng

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd sojafilé

IBS

Uteslut vitlöken

Viktväktare

Fiskätare

Använd sojafilé

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng