Arraksbollar
Arraksbollar, som ibland också kallas Myrstackar, passar bra som avslutning på middagen tillsammans med kaffe eller te.
Ca 20 st
- 100 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 dl kaksmulor (från småkakor eller sockerkaka)
- Arrak, punsch eller arraksessens efter smak (2-3 tsk)
- Chokladströssel
Gör så här:
- Rör ihop smör/mjölkfritt margarin, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver till en mjuk smet
- Tillsätt kaksmulorna och rör till en jämn massa
- Smaksätt med arrak eller punsch
- Ställ smeten kall ca 30 minuter
- Forma till bollar och rulla i chokladströssel
- Låt bollarna stå i kylen före servering
Glutenfri
Använd glutenfria kakor
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och laktosfria kakor
Vegan
Använd mjölkfritt margarin och vegokakor
IBS
Använd laktos- och glutenfria kakor och laktosfritt smör
Viktväktare
Kanske en liten arraksboll
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te