Pasta
Pasta kan göras på många sätt. Här blandas degen på bakbordet. Servera gärna pastan med ett par olika såser.
6 personer
- 6,5 dl vetemjöl special eller durumvete (spara lite till kavlingen)
- 4 ägg
- 1 krm salt
Gör så här:
- Häll ut mjölet på bakbordet
- Gör en grop i mitten
- Knäck äggen i gropen och salt
- Rör ihop salt och ägg med en gaffel och fortsätt röra in mjöl från kanterna
- Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig
- Gör en boll av degen och låt den vila 30 minuter under en fuktig duk
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje till en tunn kaka (ca 2 mm)
- Skär degen i remsor eller annan form
- Du kan också kavla degen i pastamaskin
- Låt pastan hänga och torka en stund (medan du gör såsen)
- Koka pastan ”al dente” ca 3-5 minuter beroende på tjocklek
- Servera pastan med valfri sås
Glutenfri
Använd glutenfri pasta
Laktosfri
Vegan
Använd äggfri pasta
IBS
Använd glutenfri pasta
Viktväktare
Liten portion ?
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik