Pasta med skaldjursröra
Härlig skaldjurssås som du gör på ingredienser som är enkla att ha hemma.
6 personer
- 3 burkar musslor (Abba, à ca 145 g avrunnen vikt) -spara spadet
- 2 burkar kräftstjärtar i lag (à ca 170 g avrunnen vikt)
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 knippa dill
- Salt och peppar (svart eller vit)
Till servering
- 2 dl frysta ärtor
- 6 portioner pasta (egengjord eller köpt)
Gör så här:
- Häll av spadet från musslorna (kolla så att det inte finns skalrester)
- Blanda musselspad och vitt vin i en kastrull och koka ner till 1 dl
- Tillsätt vispgrädde och koka ihop till en tjock sås
- Tag undan några dillkvistar till garnering och hacka resten fint
- Häll av saltlagen på kräftstjärtarna (släng lagen)
- Blanda försiktigt ner dill, kräftstjärtar och musslor i såsen
- Värm skaldjurssåsen men låt den inte koka (då blir skaldjuren sega)
Till servering
- Värm ärtorna och blanda med den kokta pastan
- Garnera med dillkvistar
Glutenfri
Använd glutenfri pasta (t.ex. Semper)
Laktosfri
Använd laktosfri grädde
Vegan
Använd annan pastasås t. ex med spenat
IBS
Använd glutenfri pasta (t.ex. Semper) och laktosfri grädde. Uteslut ärtorna.
Viktväktare
Ersätt vispgrädden med matlagningsgrädde eller mjölk
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Château Coucheroy nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Öl