Lakritskola
Var noga med temperaturen när du kokar kola så blir den lagom seg och härlig
ca 50 st
- 5 hg socker
- 5 dl grädde/sojagrädde
- 5 msk ljus sirap
- 2 msk glykos (finns på apoteket)
- 30 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 lakritsstång 50 g (finns på apoteket)
Gör så här:
- Klä en liten form (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull
- Koka blandningen utan lock med omrörning då och då till 120oC (lakritsstången smälter vid ca 110oC )
- Häll upp kolasmeten i formen och låt kallna
- Skär i lagom stora kolabitar
- Förvara i burk med lock och med bakplåtspapper mellan lagren
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Kanske en?
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik