Sura hallonremmar
Om du gillar sötsurt godis är sura hallonremmar något för dig
Ca 30 hallonremmar (beroende på storlek)
Remmar
- 300 g frysta hallon
- 5 tsk gelatinpulver (10 gelatinblad) + 0,5 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl vit sirap
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk citronsyra
Garnering
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 krm citronsyra
Gör så här:
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
- Koka hallonen i mikron i en minut (för att minska risken för magsjuka)
- Passera hallonen genom en sil så att du får 2 dl hallonpuré
- Lägg gelatinet i vatten att svälla
- Koka upp hallonpuré strösocker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull
- Låt koka kraftigt i ca 5 minuter
- Tag hallonmassan av värmen och rör ner gelatinet
- Tillsätt citronsyra och rör om till en jämn smet
- Häll ut hallonsmeten på bakplåtspappret
- Bred ut massan tunnt
- Låt stelna i rumstemperatur 2 timmar (eller över natten)
- Skär godiset i remsor
- Förvara i rumstemperatur i burk med lock och bakplåtspapper mellan lagren
- Vänd remsorna i socker-citronsyrablandningen strax före servering
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Välj annat godis
IBS
Viktväktare
Kanske en?
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik