Griljerad ugnsbakad selleri
Ugnsbakad selleri är ett trevligt veganskt alternativ till julskinka. Griljeringen är här utan ägg.
6 – 10 personer på buffé
- 1 stor eller 2 små rotselleri
- Rapsolja
Till Griljering
- 1 dl senap (vanlig svensk)
- 1 msk sirap
- 2 msk rapsolja
- 1 dl ströbröd
Gör så här:
- Sätt på ugnen, 175oC
- Skala rotsellerin och gnid in med olja
- Ugnsbaka i ca 2 timmar eller tills sellerin är mjuk
Griljering
- Öka ugnsvärmen till 225oC
- Rör ihop senap, sirap, rapsolja och ströbröd
- Täck rotsellerin med senapsröran
- Griljera rotsellerin tills senapstäcket är gyllenbrunt (ca 10-15 minuter)
Låt sellerin kallna innan den skärs i tunna skivor
Glutenfri
Använd glutenfritt ströbröd
Laktosfri
Vegan
IBS
Använd glutenfritt ströbröd
Viktväktare
Skär bort griljeringen
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik