Mazariner med doftande gul saffransfyllning och frasigt skal

10-12 mazariner

Mördeg

  • 75 g smör/mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk vatten
  • 1 msk ljus sirap

Fyllning

  • 50 g smör/mjölkfritt margarin
  • 150 g mandelmassa (kan bytas mot 75 g macadamianötter och 75 g florsocker + lite vatten)
  • 1,5 dl grädde/sojagrädde
  • 3 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 paket saffran

Topping

  • Florsocker
  • Vatten
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Degskalet

  • Smörj mazarinformarna
  • Bland de torra ingredienserna
  • Skär smöret/margarinet i kuber och fördela i mjölblandningen
  • Tillsätt vatten och sirap
  • Arbeta ihop alla ingredienserna till degskalet
  • Kavla ut degen mellan bakplåtspapper
  • Låt vila en stund i kylen
  • Klä mazarinformarna med degen

Fyllningen

  • Rör rumsvarmt smör/margarin smidigt
  • Tillsätt riven mandelmassa och grädde
  • Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten
  • Fördela fyllningen i formarna och släta till ytan

Grädddning

  • Sätt på ugnen på 175oC
  • Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca15 minuter

Strö gärna florsocker över de färdiga mazarinerna eller rör florsocker och vatten till en glasyr att toppa mazarinerna med

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter och ersätt mandelmassan med en massa blandad av macadamianötter, florsocker och lite vatten

Viktväktare

Välj annat bakverk t.ex. pepparkakor

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Kaffe eller te passar bra

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng