Grönsaker med nori, soja och wasabi
Här möts svenska rotsaker med asiatiska smaker. Det blir en härlig mix.
6 personer
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 bit rotselleri
- 1 bit purjolök
- 1 klyfta vitkål eller 1 persiljerot
- 1 ark noriblad
- 6 msk japansk soja
- 6 tsk wasabipasta
Gör så här:
- Ansa grönsakerna och strimla fint i ca 7-8 cm långa strimlor
- Fördela strimlorna i 3 buntar/person
- Skär noribladet i remsor
- Linda en remsa nori runt varje bunt med grönsaksstrimlor
- Häll sojan i små skålar t.ex. äggkoppar
- Lägg 1 tsk wasabi på varje tallrik, ställ på en skål med soja och lägg på 3 buntar med grönsaker
- Servera
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Undvik vitkål och purjolök
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Dr L halvtorr riesling nr 7218. 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl