Vaniljglass med syltad ingefära och mörk choklad
En len vaniljglass med sting av syltad ingefära och ett stråk av bitterhet i den mörka chokladen.
6 personer
- 1 l vaniljglass – egengjord (se separat recept) eller köpt
- 6 bitar syltad ingefära
- 50 g mörk choklad (70%)
Gör så här:
- Gör kulor av vaniljglassen
- Skär ingefäran i små kuber
- Hyvla chokladen
- Strö chokladen på tallrikarna
- Lägg på glass och toppa med ingefäran
- Servera genast
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri glass
Vegan
Använd vegoglass
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfri glass
Viktväktare
Använd mager glass
Fiskätare
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch