Snittar med forellrom eller tångkaviar
Frasiga snittar med forellrom eller tångkaviar passar bra som förrätt tillsammans med något bubbligt i glasen.
6 personer
- 6 skivor ljust bröd
- 1 msk smör eller mjölkfritt margarin
- 2 burkar (á 80 g) forellrom eller tångkaviar
- 1 dl creme fraiche eller sojafraiche
- Dill
Gör så här:
- Skär brödet i skivor och dela skivorna i 4 delar
- Stek brödet i smör eller margarin
- Lägg på hushållspapper för att svalna och suga upp överflödigt fett
- Klicka på creme fraiche eller sojafraiche
- Toppa med forellrom eller tångkaviar
- Garnera med finklippt dill
- Servera genast
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd mjölkfritt margarin, sojafraiche och tångkaviar
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Rosta brödet istället för att steka det. Använd mager creme fraiche.
Fiskätare
Dryckesförslag
Louis Buillot Crémant de Bourgogne nr 7688, 125:-