Grönkålssallad med äpple och valnötter
Den svenska grönkålen är härlig tillsammans med äpple, valnötter och en dressing med ädelost.
6 personer
- 6 kvistar grönkål
- 2 äpplen (eller 1 dl lingon)
- 2 nävar valnötter
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 50 g ädelost (gärna Kvibille ädel)
Gör så här:
- Ta bort mittnerven och strimla grönkålen fint
- Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset – låt gärna skalet vara kvar
- Klyfta äpplena och skär i tunna skivor
- Krossa valnötterna lätt
- Lägg upp salladen på assietter
- Blanda dressingen och fördela över salladen
Glutenfri
Laktosfri
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar
Vegan
Uteslut ädelosten och krydda dressingen med salt och svartpeppar
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Ersätt äpplet med lingon
Viktväktare
Byt ut olivoljan i dressingen mot vatten
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-