Hovdessert – glass med chokladsås, maränger och banan

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Jag bjuder gärna på ”Hovdessert” när det kommer barn på middag. Även vuxna brukar uppskatta den.

6 personer

  • 1 l  vaniljglass – egengjord (se separat recept) eller köpt
  • 3 dl små maränger (vanliga eller vego)
  • 3 bananer
  • 2 dl vispad grädde eller sojagrädde

Chokladsås

  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl vatten
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Chokladsåsen

  • Blanda socker, kakao och vatten
  • Koka upp i mikron
  • Rör om i såsen och koka upp igen
  • Såsen tjocknar när den kallnat

Servering

  • Skala bananen och skär i bitar
  • Skeda upp vaniljglassen
  • Varva glass, maränger, banan, chokladsås och vispgrädde på ett fat med kanter
  • Servera genast

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri glass och grädde

Vegan

Använd vegoglass, sojavisp och vegomaränger

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri glass och grädde

Viktväktare

Använd mager vaniljglass och uteslut grädden. Ta lite maränger och chokladsås.

Fiskätare

Dryckesförslag

Graham’s Six Grapes Port nr 8045, 139:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng