Kokt torskrygg med pocherat ägg och brynt smör

Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Viktväktare

En kokt torskrygg serveras med fräst spenat, pocherat ägg, brynt smör och kokt potatis

6 personer

  • 0,9-1,0 kg torskrygg i portionsbitar
  • 3 stora påsar spenat (à 200 g) – ser mycket ut men blir lagom
  • 6 ägg
  • 6 tsk ättika
  • 150 g smör
  • 6 portioner potatis
  • Salt
  • Svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Beredning

  • Fräs spenaten i lite av smöret och krydda med salt och peppar
  • Bryn resten av smöret tills det är gyllene och doftar nötaktigt
  • Blanda ättika och lite vatten i 6 glas
  • Knäck ett ägg i varje glas
  • Dela torskryggen i 6 portionsbitar
  • Koka upp fisken i saltat vatten låt koka till 56oC innertemperatur.
  • Låt 3 ägg i taget glida ner i kokande saltat vatten i en kastrull (där du gjort en virvel i vattnet)
  • Tag upp äggen efter ca 3 minuter (gulan ska vara rinnig)

Servering

  • Bottna tallrikar med fräst spenat
  • Lägg fisken ovanpå (drag bort skinnet)
  • Placera ett ägg på varje fiskbit (gästen får själv skära i ägget så att gulan rinner ut)
  • Skeda över brynt smör
  • Servera med kokt potatis

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Välj ett annat recept – t.ex. ugnsrostad selleri

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfritt smör

Viktväktare

Koka spenaten med vatten och ta lite brynt smör

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng