Kokt torskrygg med pocherat ägg och brynt smör
En kokt torskrygg serveras med fräst spenat, pocherat ägg, brynt smör och kokt potatis
6 personer
- 0,9-1,0 kg torskrygg i portionsbitar
- 3 stora påsar spenat (à 200 g) – ser mycket ut men blir lagom
- 6 ägg
- 6 tsk ättika
- 150 g smör
- 6 portioner potatis
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Beredning
- Fräs spenaten i lite av smöret och krydda med salt och peppar
- Bryn resten av smöret tills det är gyllene och doftar nötaktigt
- Blanda ättika och lite vatten i 6 glas
- Knäck ett ägg i varje glas
- Dela torskryggen i 6 portionsbitar
- Koka upp fisken i saltat vatten låt koka till 56oC innertemperatur.
- Låt 3 ägg i taget glida ner i kokande saltat vatten i en kastrull (där du gjort en virvel i vattnet)
- Tag upp äggen efter ca 3 minuter (gulan ska vara rinnig)
Servering
- Bottna tallrikar med fräst spenat
- Lägg fisken ovanpå (drag bort skinnet)
- Placera ett ägg på varje fiskbit (gästen får själv skära i ägget så att gulan rinner ut)
- Skeda över brynt smör
- Servera med kokt potatis
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Välj ett annat recept – t.ex. ugnsrostad selleri
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfritt smör
Viktväktare
Koka spenaten med vatten och ta lite brynt smör
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl