En len vaniljglass passar bra till många efterrätter

4 – 6 personer

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 äggulor
  • 70 g strösocker
  • 1 vaniljstång
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Vispa vispgrädden
  • Skrapa ur vaniljfröna ur stången (spara stången till annat tillfälle)
  • Blanda vaniljfrön och socker
  • Vispa sockerblandningen med äggulorna tills det blir pösigt
  • Blanda matlagningsgrädden i äggsmeten
  • Vänd ner den vispade grädden i smeten
  • Häll smeten i glassmaskin och kör tills den är fryst, ca 15 minuter
  • Om du inte har glassmaskin: Frys smeten i en form och rör flera gånger medan den fryser
  • Förvara den färdiga glassen i frysen till servering

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd köpt vegoglass

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Ersätt vispgrädden med mjölk

Fiskätare

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng