Blåbärssorbet
En sorbet så fullmatad med blåbär att den blir riktigt mörkblå i färgen. Servera den gärna med några små maränger till.
6 personer
- 300 g blåbär (färska eller frysta)
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- maränger till servering
Gör så här:
- Koka vatten och socker tills sockret är löst och lagen är helt klar
- Låt lagen svalna
- Lägg i blåbär och mixa slätt
- Sila bort eventuella skalrester
- Kyl blåbärsmassan
- Frys sorbeten i glassmaskin eller i form i frysen (rör om dåd och då under tiden den fryser)
- Låt sorbeten stå i frysen några timmar innan du formar kulor
- Låt sorbetkulorna vänta i frysen till servering
- Servera sorbeten med maränger
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Viktväktare
Uteslut marängerna och servera med några hela blåbär
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-