Pannacotta med blåbär, egenplockade eller köpta frysta bär, får avsluta veckans meny.

6 personer

  • 3 dl grädde (valfri fetthalt) eller sojagrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl Multi gelesocker
  • 3 dl turkisk yoghurt eller soygurt
  • 3 dl blåbär

 

OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Fördela det mesta av blåbären i dessertskålar eller små glas (spara lite bär till garnering)
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
  • Blanda grädde/sojagrädde, vaniljstång, vaniljfrön och gelesocker och koka upp
  • Låt koka ca 1 minut (tills sockret har löst sig)
  • Fiska upp vaniljstången ur grädden
  • Rör ner yoghurt/soygurt
  • Fördela gräddblandningen ovanpå blåbären i glasen
  • Ställ kallt för att stelna – minst 1 timma (gärna till nästa dag)
  • Garnera med blåbär före servering

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd sojagrädde och soygurt

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Använd mager grädde

Fiskätare

Dryckesförslag

Asti Cinzano nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng