Rostade nötter
Något salt att knapra på till ett glas vin kan vara gott före maten. Här kan du välja de nötter du tycker är godast. Blanda gärna i t. ex. pumpafrön.
6-8 personer
- 200 g sötmandel
- 200 g cashewnötter
- 100 g pumpakärnor
- 1 äggvita eller 1 msk olivolja
- 1,5 msk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Blanda mandel, nötter och frön i en skål med äggvita eller olivolja
- Häll blandningen i långpanna med bakplåtspapper
- Strö över flingsalt och rör om
- Rosta i ugnen i 20-25 minuter
- Rör om var 5:e minut
- Passa på slutet – det går fort
- Ta ut plåten och låt kallna
- Förvara torrt
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Använd olivolja
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Uteslut cashewnötter. Välj jordnötter, pinjenötter, valnötter och pumpafrön
Viktväktare
Använd äggvita
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 244:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl