Fruktsallad med kardemummayoghurt
En fräsch fruktsallad får bli efterrätt. Här kan du ta den frukt har kvar i fruktskålen efter helgerna. Till fruktsalladen serverar jag yoghurt/sojgurt som jag blandat med kardemumma.
6 personer
- 5-7 frukter av valfri sort eller motsvarande bär
- 3 dl turkisk yoghurt/sojgurt
- 1 tsk kardemumma
- eventuellt lite socker
Gör så här:
- Skär frukten i bitar och fördela i portionsskålar
- Blanda yoghurt/sojgurt med kardemumma och eventuellt lite socker
- Klicka yoghurt/sojgurt på frukten och servera
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri yoghurt eller sojgurt
Vegan
Använd sojgurt
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfri yoghurt och t. ex. honungsmelon, hallon, jordgubbar, kivi, krusbär. Undvik nektarin och persika.
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-