Chokladrutor
En liten kaka till kaffet med fyllig chokladsmak. Tag en eller tag två (om bitarna är små). Servera gärna med vispad grädde.
Ca 40 st
- 1½ dl kakao
- 5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg
- 200 g smält smör
- ½ påse mandelspån
Gör så här:
- Klä en långpanna (ca 28 x 35 cm) med bakplåtspapper
- Sätt ugnen på 200 oC
- Blanda alla torra ingredienser
- Rör i ägg och smält smör
- Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna
- Strö på mandelspån
- Grädda i ca 10-15 minuter
- Skär i rutor
- Förvara svalt (den blir rätt kladdig annars)
Glutenfri
Använd glutenfritt mjöl
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Bjud på en vegochokladkaka som alternativ
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör
Viktväktare
Den här kakan är inte mager – tag en liten bit.
Fiskätare
Dryckesförslag
Till chokladrutorna är det nog godast med kaffe eller te