I skuggan under en pergola med utsikt över ett blått hav smakar en fräsch grekisk sallad härligt.

6 personer

  • 9 stora fasta tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 paket fetaost (á 150 g) eller sojaost
  • 2 nävar kalamataoliver (helst med kärnor)
  • eventuellt andra grönsaker
  • 20 cm gurka
  • olivolja (jungfruolja)
  • surdegsbröd
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Halvera och skiva tomaterna
  • Halvera och skär rödlöken i tunna ringar
  • Skär gurkan i skivor
  • Fördela grönsakerna på portionstallrikar
  • Bryt fetaosten/sojaosten i bitar och fördela över grönsakerna
  • Strö över oliverna
  • Toppa med en god olivolja
  • Dra några varv på svartpepparkvarnen överst
  • Servera med bitar av surdegsbrös

Glutenfri

Välj glutenfritt bröd

Laktosfri

Välj sojaost

Vegan

Välj sojaost

IBS

Välj en annan sallad t ex tomater, basilika och oliver. Välj glutenfritt bröd

Viktväktare

Ta lite olivolja

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng