Grekisk sallad
I skuggan under en pergola med utsikt över ett blått hav smakar en fräsch grekisk sallad härligt.
6 personer
- 9 stora fasta tomater
- 2 rödlökar
- 2 paket fetaost (á 150 g) eller sojaost
- 2 nävar kalamataoliver (helst med kärnor)
- eventuellt andra grönsaker
- 20 cm gurka
- olivolja (jungfruolja)
- surdegsbröd
Gör så här:
- Halvera och skiva tomaterna
- Halvera och skär rödlöken i tunna ringar
- Skär gurkan i skivor
- Fördela grönsakerna på portionstallrikar
- Bryt fetaosten/sojaosten i bitar och fördela över grönsakerna
- Strö över oliverna
- Toppa med en god olivolja
- Dra några varv på svartpepparkvarnen överst
- Servera med bitar av surdegsbrös
Glutenfri
Välj glutenfritt bröd
Laktosfri
Välj sojaost
Vegan
Välj sojaost
IBS
Välj en annan sallad t ex tomater, basilika och oliver. Välj glutenfritt bröd
Viktväktare
Ta lite olivolja
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl