Stekt lax med saffransrisotto och ruccola
4 personer
- 600 g laxfilé
- salt, svartpeppar
- smör, rapsolja
- 3 dl risottoris
- 1 paket saffran
- olivolja
- 1 schalottenlök (hackad)
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl grönsaksbuljong (varm)
- 1 dl parmesanost
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- Fräs schalottenlök i olivolja på svag värme. Den ska inte ta färg – bara bli genomskinlig. Tillsätt saffran och ris och rör om.
- Häll i vinet och låt koka in.
- Späd med lite buljong i taget och rör om till riset är nätt och jämt klart (ca 20 minuter).
- Risotton ska vara lös. Tag kastrullen från spisen och rör ner parmesanosten.
- Medan riset kokar delar du laxfilen i portionsbitar, kryddar och steker i smör och rapsolja.
Servera laxen med risotto och ruccola.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och uteslut parmesanosten.
Vegan
IBS
Uteslut schalottenlöken.
Viktväktare
Mindre risotto och mer ruccola