Saffransrisotto med laxkuber eller Oumph

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Saffransrisotto har en härlig doft och färg. Här serverar jag den med stekta laxkuber eller Oumph.

4 personer

  • 600 g laxfilé / Oumph
  • salt, svartpeppar
  • smör, rapsolja
  • 3 dl risottoris
  • 1 paket saffran
  • olivolja
  • 1 schalottenlök (hackad)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong (varm)
  • 1 dl parmesanost
  • salt, svartpeppar
Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip

Gör så här:

  • Fräs schalottenlök i olivolja på svag värme. Den ska inte ta färg – bara bli genomskinlig. Tillsätt saffran och ris och rör om.
  • Häll i vinet och låt koka in.
  • Späd med lite buljong i taget och rör om till riset är nätt och jämt klart (ca 20 minuter).
  • Risotton ska vara lös. Tag kastrullen från spisen och rör ner parmesanosten.
  • Medan riset kokar delar du laxfilen i kuber (ca 2 cm), kryddar och steker i smör och rapsolja.
  • Om du väljer Oumph – stek i rapsolja

Servera laxen/Oumph med risotto och ruccola.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och uteslut parmesanosten.

Vegan

Välj Oumph. Uteslut smör och parmesanost.

IBS

Uteslut schalottenlöken.

Viktväktare

Mindre risotto och mer ruccola

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng