Saffransrisotto med laxkuber eller Oumph
Saffransrisotto har en härlig doft och färg. Här serverar jag den med stekta laxkuber eller Oumph.
4 personer
- 600 g laxfilé / Oumph
- salt, svartpeppar
- smör, rapsolja
- 3 dl risottoris
- 1 paket saffran
- olivolja
- 1 schalottenlök (hackad)
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl grönsaksbuljong (varm)
- 1 dl parmesanost
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- Fräs schalottenlök i olivolja på svag värme. Den ska inte ta färg – bara bli genomskinlig. Tillsätt saffran och ris och rör om.
- Häll i vinet och låt koka in.
- Späd med lite buljong i taget och rör om till riset är nätt och jämt klart (ca 20 minuter).
- Risotton ska vara lös. Tag kastrullen från spisen och rör ner parmesanosten.
- Medan riset kokar delar du laxfilen i kuber (ca 2 cm), kryddar och steker i smör och rapsolja.
- Om du väljer Oumph – stek i rapsolja
Servera laxen/Oumph med risotto och ruccola.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och uteslut parmesanosten.
Vegan
Välj Oumph. Uteslut smör och parmesanost.
IBS
Uteslut schalottenlöken.
Viktväktare
Mindre risotto och mer ruccola
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl