Rödbets- och kikärtsbiffar med pepparrotssås, ruccola och klyftpotatis
Rödbetorna ger en mustig smak åt dessa biffar. Jag serverar dem med klyftpotatis och en sås med riven pepparrot. Vid serveringen strör jag över krossade frasiga rotfruktschips.
6 personer
Rödbetsbiffar
- 1 kg rödbetor
- 1 gul lök
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk örtsalt (t.ex Herbamare)
- 1 krm malen svartpeppar
- olivoja
Potatis
- 600-700 g potatis (t.ex. Asterix)
- 2 msk god olivolja (extra vergine)
- salt och svartpeppar
pepparrotssås
- 3 dl crème fraiche/sojafraiche
- 2-3 msk pepparrot (nyriven)
- Salt
Till servering
- 200 g ruccola
Gör så här:
Klyftpotatis
- Sätt på ugnen, 225 oC
- Borsta potatisen och klyfta den.
- Lägg i långpanna och ringla lite olivolja över. Salta lätt.
- Rör om och sätt in i nedre delen av ugnen
Rödbetsbiffar
- Mixa rödbetor lök och vitlök, till en grov massa
- Blanda med kikärtsmjöl, örtsalt och svartpeppar till en jämn smet
- Forma biffar och stek sakta i olivolja
Pepparrotssås
- Blanda crème fraiche/sojafraiche med nyriven pepparrot och lite salt
Servera med ruccola
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche eller sojafraiche
Vegan
Använd sojafraiche
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Byt rödbeta mot morot och kikärtsmjöl mot glutenfritt mjöl
Viktväktare
Använd mager crème fraiche och stek biffarna i fettsnål panna
Fiskätare
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl