Paella med kyckling och chorizo

Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Viktväktare

Den spanska paellan kan göras på många olika sätt. Här har jag valt kyckling och chorizo.

6 personer

  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g chorizo eller annan kryddig korv
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 paket (0,5 g) saffran
  • 5 dl paellaris (eller risottoris)
  • 3 hg körsbärstomater
  • 8-9 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • 3 dl frysta gröna ärtor
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och skiva korven
  • Hacka lök och vitlök och skär paprikan i småbitar
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna
  • Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ett par minuter
  • Tillsätt kyckling och korv och fortsätt fräsa några minuter
  • Tillsätt saffran och paprikapulver
  • Tillsätt riset och fortsätt fräsa ett par minuter
  • Krydda med salt och peppar
  • Tillsätt vattnet, kycklingfond och tomater
  • Låt koka upp och fortsätt småputtra under lock tills riset är klart (ca 20 minuter)
  • Kolla på slutet så att riset inte kokar torrt
  • Lägg i ärtorna och lägg på locket igen
  • Ta pannan från värmen och låt den stå några minuter tills ärtorna är varm

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Välj paella med sojafilé och vegokorv (se separat recept)

IBS

Uteslut vitlök, lök och korv. Öka mängden kyckling. Uteslut fonden om den innehåller lök.

Viktväktare

Minska olivoljan till hälften

Fiskätare

Välj paella med skaldjur (se separat recept)

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Montecillo Crianza rött nr 2643, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng