Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
6 portioner
- 1 kg Kycklinglårfile eller sojafilé
- 12-14 skivor prosciutto eller vegobacon
- Salt, svartpeppar
- Körsbärstomater
- Olivolja
- Flingsalt
Gör så här:
- Krydda kycklingen/sojafilén försiktigt med salt och svartpeppar
- Linda in filéerna i skivad prosciutto/vegobacon
- Lägg i en eldfast form och baka i ugnen (200oC) tills filéerna är genomstekta (15-20 min)
- Dela körsbärstomater i halvor, droppa på olivolja och strö på flingsalt
- Baka tillsammans med kycklingen`sojafiléerna i ugnen.
- Servera kycklingen/sojafiléerna med risotto (se separat recept), tomaterna och gärna en sallad
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Använd sojafilé och vegobacon
IBS
Viktväktare
Fiskätare
Använd sojafilé och vegobacon
Dryckesförslag
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 95:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl