Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.

6 portioner

  • 1 kg  Kycklinglårfile eller sojafilé
  • 12-14 skivor prosciutto eller vegobacon
  • Salt, svartpeppar
  • Körsbärstomater
  • Olivolja
  • Flingsalt

 

Kycklinglårfile med prosciutto och risotto

Gör så här:

  • Krydda kycklingen/sojafilén försiktigt med salt och svartpeppar
  • Linda in filéerna i skivad prosciutto/vegobacon
  • Lägg i en eldfast form och baka i ugnen (200oC) tills filéerna är genomstekta (15-20 min)

 

  • Dela körsbärstomater i halvor, droppa på olivolja och strö på flingsalt
  • Baka tillsammans med kycklingen`sojafiléerna i ugnen.

 

  • Servera kycklingen/sojafiléerna med risotto (se separat recept), tomaterna och gärna en sallad

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd sojafilé och vegobacon

IBS

Viktväktare

Fiskätare

Använd sojafilé och vegobacon

Dryckesförslag

Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 95:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng