När jag var barn hade familjen kräftkalas på egenfångade kräftor. Först spänningen att fånga kräftorna och sedan doften av dillkronor och till sist de goda skaldjuren. Jag tycker fortfarande bäst om att äta kräftor utan så mycket tillbehör. Det  är bra med bröd, smör och en god ost.

6 personer

  • 2-3 kg kokta kräftor (helst svenska)
  • Ljust bröd – gärna surdeg
  • Smör
  • Lagrad ost t. ex. Västerbottenost
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Lägg upp kräftorna på ett stort fat med kant så att det inte gör något om det rinner lite spad från kräftorna
  • Dekorera gärna med färska dillkronor
  • Servera med bröd (någon kanske vill ha rostat bröd), smör och ost

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfritt smör. Undvik osten.

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd glutenfritt bröd och laktosfritt smör. Lagrad ost är OK

Viktväktare

Ta bara lite bröd, smör och ost

Fiskätare

Dryckesförslag

Till kräftorna passar det bra med öl och kanske en liten nubbe. Vill du hellre dricka vin passar Chablis Premier Cru nr 7125, 195:- .

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng