Kräftor med tillbehör
När jag var barn hade familjen kräftkalas på egenfångade kräftor. Först spänningen att fånga kräftorna och sedan doften av dillkronor och till sist de goda skaldjuren. Jag tycker fortfarande bäst om att äta kräftor utan så mycket tillbehör. Det är bra med bröd, smör och en god ost.
6 personer
- 2-3 kg kokta kräftor (helst svenska)
- Ljust bröd – gärna surdeg
- Smör
- Lagrad ost t. ex. Västerbottenost
Gör så här:
- Lägg upp kräftorna på ett stort fat med kant så att det inte gör något om det rinner lite spad från kräftorna
- Dekorera gärna med färska dillkronor
- Servera med bröd (någon kanske vill ha rostat bröd), smör och ost
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd laktosfritt smör. Undvik osten.
Vegan
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfritt smör. Lagrad ost är OK
Viktväktare
Ta bara lite bröd, smör och ost
Fiskätare
Dryckesförslag
Till kräftorna passar det bra med öl och kanske en liten nubbe. Vill du hellre dricka vin passar Chablis Premier Cru nr 7125, 195:- .