Kall marinerad kyckling eller Oumph med färskpotatissallad

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Kall marinerad kyckling eller Oumph serveras med en färskpotatissallad. Det mesta kan du göra dagen innan. Bara att lägga upp när det är dags för kalaset.

8 -10 personer

Kyckling eller Oumph

  • 2 kg Kycklingbröstfilé /Oumph naturell
  • 0,5 tsk svartpeppar (mymalen)
  • Olivolja

Marinad 1

  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl grovt salt
  • 2 msk torkad timjan
  • 6 vitlöksklyftor (krossade)
  • 1 gul lök (skivad)

Marinad 2

  • 3 citroner, saft och rivet skal
  • 4 msk balsamvinäger
  • 6 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 2-3 droppar tabasco
  • 1  tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar (nymalen)
  • 6 kvistar färsk rosmarin (finhackad)
  • 6 kvistar färsk timjan (finhackad)
  • 6 kvistar bladpersilja (finhackad)
  • 4 dl god olivolja

Färskpotatissallad

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 påse ruccola
  • 1 påse babyspenat
  • 5 hg körsbärstomater
  • 1 hg parmesanost
OBS! Viktigt att fylla i!
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

 

Kycklingfilé eller Oumph

  • Koka upp marinad 1 och låt den kallna
  • Sätt ugnen på 125oC
  • Lägg kycklingfiléerna i en stekpåse och sätt i en stektermometer
  • Stek i ugnen till 70oC innertemperatur.
  • Om du använder Oumph steker du det färdigt i pannan
  • Lägg det varma kycklingen/Oumph i den kalla lagen i en plastpåse och låt marinera över natten
  • Rör ihop marinad 2
  • Tag upp kycklingen/Oumphur marinad 1 och skiva det
  • Lägg kycklingen/Oumph på serveringsfat och skeda över marinad 2 – spara lite till potatisen

Potatissallad

  • Koka färskpotatisen
  • Dela potatisarna om de är stora
  • Blanda potatisen med marinad 2
  • Dela körsbärstomaterna i halvor
  • Varva potatis, ruccola, spenat och tomater i skålar eller på uppläggningsfat
  • Hyvla över parmesanost

Glutenfri

Laktosfri

Uteslut parmesanen

Vegan

Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i Marinad 1, tag upp och häll på Marinad 2 vid servering. Uteslut parmesan i salladen.

IBS

Uteslut lök och vitlök

Viktväktare

Fiskätare

Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i marinad 1, tag upp och häll på marinad 2 vid servering.

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel alkoholfri mousserande nr 1932, 57:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng