Kall marinerad kyckling eller Oumph med färskpotatissallad
Kall marinerad kyckling eller Oumph serveras med en färskpotatissallad. Det mesta kan du göra dagen innan. Bara att lägga upp när det är dags för kalaset.
8 -10 personer
Kyckling eller Oumph
- 2 kg Kycklingbröstfilé /Oumph naturell
- 0,5 tsk svartpeppar (mymalen)
- Olivolja
Marinad 1
- 6 dl vatten
- 0,5 dl grovt salt
- 2 msk torkad timjan
- 6 vitlöksklyftor (krossade)
- 1 gul lök (skivad)
Marinad 2
- 3 citroner, saft och rivet skal
- 4 msk balsamvinäger
- 6 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
- 2-3 droppar tabasco
- 1 tsk salt
- 2 tsk honung
- 2 krm svartpeppar (nymalen)
- 6 kvistar färsk rosmarin (finhackad)
- 6 kvistar färsk timjan (finhackad)
- 6 kvistar bladpersilja (finhackad)
- 4 dl god olivolja
Färskpotatissallad
- 2 kg färskpotatis
- 1 påse ruccola
- 1 påse babyspenat
- 5 hg körsbärstomater
- 1 hg parmesanost
Gör så här:
Kycklingfilé eller Oumph
- Koka upp marinad 1 och låt den kallna
- Sätt ugnen på 125oC
- Lägg kycklingfiléerna i en stekpåse och sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 70oC innertemperatur.
- Om du använder Oumph steker du det färdigt i pannan
- Lägg det varma kycklingen/Oumph i den kalla lagen i en plastpåse och låt marinera över natten
- Rör ihop marinad 2
- Tag upp kycklingen/Oumphur marinad 1 och skiva det
- Lägg kycklingen/Oumph på serveringsfat och skeda över marinad 2 – spara lite till potatisen
Potatissallad
- Koka färskpotatisen
- Dela potatisarna om de är stora
- Blanda potatisen med marinad 2
- Dela körsbärstomaterna i halvor
- Varva potatis, ruccola, spenat och tomater i skålar eller på uppläggningsfat
- Hyvla över parmesanost
Glutenfri
Laktosfri
Uteslut parmesanen
Vegan
Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i Marinad 1, tag upp och häll på Marinad 2 vid servering. Uteslut parmesan i salladen.
IBS
Uteslut lök och vitlök
Viktväktare
Fiskätare
Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i marinad 1, tag upp och häll på marinad 2 vid servering.
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel alkoholfri mousserande nr 1932, 57:-