Helstekt entrecote med rostad morot, selleripuré och rödvinssky

Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Viktväktare

Här serverar jag en mör entrecote med säsongens fina morötter, selleripure och en rödvinssky.

6 personer

  • 1 kg entrecôte (hel bit)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 1 msk enbär (krossade)

 

  • 8 hg morötter
  • 1 msk olivolja
  • Salt

 

  • 3 medelstora potatisar
  • 5 hg rotselleri
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • Salt

 

  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 100 g smör
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC
  • Putsa entrecôten, krydda, lägg i en stekpåse och sätt i en ugnstermometer.
  • Skala morötterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och blanda runt. Salta.
  • Skala potatis och selleri och skär i mindre bitar (potatisen större än sellerin eftersom potatisen kokar fortare)
  • Koka rödvin, vatten och viltfond tills 3 dl återstår. Värm straxt för servering och vispa i smöret.
  • Stek entrecôten till 60-65oC innertemperatur (medium). Låt vila.
  • Öka ugnstemperaturen till 200oC
  • Stek morötterna i ugnen i ca 20 minuter
  • Koka potatis och selleri mjuka i lätt saltat vatten (15-20 minuter)
  • Mixa till puré med matlagningsgrädde och smör. Smaka eventuellt av med lite salt.
  • Före servering – stek hastigt entrecôten runt om i mycket het panna.
  • Skär i skivor och servera med selleripuré, morötter, rödvinssky och gärna en sallad

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri matlagningsgrädde och smör

Vegan

Välj annan varmrätt

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri matlagningsgrädde och smör

Viktväktare

Använd kokvattnet till selleripurén och minska smöret.

Fiskätare

Välj annan varmrätt

Dryckesförslag

Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng