Grillad lax/tofu med färskpotatis och romsås

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Om kvällen är varm och skön är det härligt att grilla. Denna gång blir det lax eller tofu som serveras med kokt färskpotatis och sås.

6 personer

Laxen/tofu

  • 800-900 g laxfile eller tofu
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar

Såsen

  • 3 dl crème fraiche/sojafraiche
  • 200 g regnbågsrom eller röd stenbitsrom eller röd tångkaviar

Till servering

  • 1 – 1,2 kg färskpotatis
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Gnid in laxfilén/tofun med rapsolja och krydda med svartpeppar och salt
  • Grilla
  • Blanda rommen med crème fraiche eller sojafraiche
  • Servera med kokt färskpotatis

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd tofu, sojafraiche och tångkaviar

IBS

Använd laktosfri crème fraiche

Viktväktare

Använd mager crème fraiche

Fiskätare

Dryckesförslag

Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng