Grillad lax/tofu med färskpotatis och romsås
Om kvällen är varm och skön är det härligt att grilla. Denna gång blir det lax eller tofu som serveras med kokt färskpotatis och sås.
6 personer
Laxen/tofu
- 800-900 g laxfile eller tofu
- rapsolja
- salt, svartpeppar
Såsen
- 3 dl crème fraiche/sojafraiche
- 200 g regnbågsrom eller röd stenbitsrom eller röd tångkaviar
Till servering
- 1 – 1,2 kg färskpotatis
Gör så här:
- Gnid in laxfilén/tofun med rapsolja och krydda med svartpeppar och salt
- Grilla
- Blanda rommen med crème fraiche eller sojafraiche
- Servera med kokt färskpotatis
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche
Vegan
Använd tofu, sojafraiche och tångkaviar
IBS
Använd laktosfri crème fraiche
Viktväktare
Använd mager crème fraiche
Fiskätare
Dryckesförslag
Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl