Grillad fläskfilé eller Oumph med blommig potatissallad
Med nyplockade blommor och timjan blir detta den första middagen med primörer från växthuset.
6 personer
Fläskfilé eller Oumph
- 1-1,2 kg fläskfilé (putsad) /Oumph naturell
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar (mymalen)
- Timjan (färsk eller torkad)
- Olivolja
Blommig potatissallad
- 1.2 kg kokt skalad potatis
- 1 påse ruccola
- Ätliga blommor t.ex. penséer
- Timjan (repade blad)
Dressing
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
- 4 msk crème fraiche / sojafraiche
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Krydda köttet/Oumph med svartpeppar och salt
- Om du använder Oumph steker du det färdigt i panna med olivolja
- Grilla fläskfilén 68-70oC innertemperatur.
- Potatissallad
- Koka skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Koka potatisen tills den är ”al dente”
- Blanda dressingen och rör ner i den kokta och något avsvalnade potatisen
- Varva den ”dressade” potatisen med ruccola i en skål
- Strö över ätliga blommor och repade blad från timjan
- Skär upp fläskfilén i skivor och servera med blommig potatissallad
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche
Vegan
Använd sojafraiche och Oumph
IBS
Använd laktosfri crème fraiche
Viktväktare
Använd mager crème fraiche och uteslut olivoljan i dressingen
Fiskätare
Använd Oumph
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Gran Feudo nr 2037, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl