Grillad fläskfilé eller Oumph med blommig potatissallad

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Med nyplockade blommor och timjan blir detta den första middagen med primörer från växthuset.

6 personer

Fläskfilé eller Oumph

  • 1-1,2 kg fläskfilé (putsad) /Oumph naturell
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (mymalen)
  • Timjan (färsk eller torkad)
  • Olivolja

Blommig potatissallad

  • 1.2 kg kokt skalad potatis
  • 1 påse ruccola
  • Ätliga blommor t.ex. penséer
  • Timjan (repade blad)

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
  • 4 msk crème fraiche / sojafraiche
  • salt och svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Krydda köttet/Oumph med svartpeppar och salt
  • Om du använder Oumph steker du det färdigt i panna med olivolja
  • Grilla fläskfilén 68-70oC innertemperatur.
  • Potatissallad
  • Koka skala och skär potatisen i mindre bitar.
  • Koka potatisen tills den är ”al dente”
  • Blanda dressingen och rör ner i den kokta och något avsvalnade potatisen
  • Varva den ”dressade” potatisen med ruccola i en skål
  • Strö över ätliga blommor och repade blad från timjan
  • Skär upp fläskfilén i skivor och servera med blommig potatissallad

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd sojafraiche och Oumph

IBS

Använd laktosfri crème fraiche

Viktväktare

Använd mager crème fraiche och uteslut olivoljan i dressingen

Fiskätare

Använd Oumph

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Gran Feudo nr 2037, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng