Bra att ha ombord om du får gäster
Om du får oväntade gäster ombord är det bra att ha ett litet lager av snacks och mat att plocka fram
Det här brukar jag ha ombord som extra
- Torkad tortellini med ostfyllning
- Krossade tomater i pappförpackning
- Musslor på burk
- Sardeller
- Sardiner
- Oliv-paprikaröra
- Olivcrème
- Tortillabröd
- Crostini
- Små kex, vanliga och salta
- Nötter, vanliga och salta
- Jordnötter
- Ölkorv
- Mandelskorpor
Alla dessa klarar sig oöppnade utan kyla
Förslag till användning
- Lägg olivcrème på osaltade kex som förrätt
- Mosa sardeller och lägg på osaltade kex
- Koka tortellini och servera med tomatsås och riven ost
- Gör en gryta på krossade tomater, ölkorv och lök (om du har det ombord)
- Servera mandelskorpor till kaffet
Glutenfri
Dessa är glutenfria:
- Krossade tomater i pappförpackning, musslor på burk, sardeller, sardiner, oliv-paprikaröra, olivcrème,
- Glutenfri majstortilla
- Nötter, vanliga och salta, jordnötter
Laktosfri
Undvik tortellini med ostfyllning och mandelskorpor
Kolla ölkorvens innehållsförteckning
Vegan
Undvik tortellini med ost, sardeller, sardiner, ölkorv och mandelskorpor
IBS
Krossade tomater, musslor, sardeller, sardiner, olivcrème, jordnötter, valnötter är OK
Använd majstortilla
Viktväktare
Se upp med olivcrème, tapenade, nötter, ölkorv och mandelskorpor
Fiskätare
Undvik ölkorven
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vi tar gärna med oss en röd box Côte-du-Rhône nr 6018, 279:-/3 l och en vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 259:-/3 l
Som alkoholfritt alternativ har vi alkoholfri öl