Apelsinglass med apelsinsallad, kakaonibbs och chokladsås
Passa på att göra en frisk apelsinglass medan apelsinerna ännu är fina. Servera gärna med apelsinklyftor.
4 personer
Apelsinglass
- 3 Äggulor
- 1 dl Strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl Vispgrädde
- 1 dl Pressad apelsinsaft (ca 2 apelsiner)
- 1 msk Cointreau (kan uteslutas)
Vispa grädden lätt
Vispa äggulor, socker och vanilsocker
Blanda äggvispet, grädde, apelsinsaft och ev. Cointreau
Frys i glassmaskin eller ställ i frysen och rör i glassen varje halvtimma tills den är fryst.
Chokladsås
- 2 msk Kakao
- 2 msk Socker
- 2 msk Vatten
Blanda kakao och socker. Rör i vattnet.
Koka upp i micron och låt svalna
Apelsinsallad
- 2 Apelsiner
- 2 msk Pressad apelsinsaft
- Ev. socker (efter smak)
Skär apelsinerna i bitar (gärna i hinnfria klyftor som delas)
Fördela i små glas och häll över apelsinsaften
Kakaonibbs eller grovt hackad mörk choklad till garnering
Montering
Stö kakaonibbs (eller mörk choklad) på tallrikar
Lägg på en kula apelsinglass
Ställ glasen med apelsinsalladen på tallrikarna och ringla över chokladsås
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri grädde.
Vegan
Servera efterrätten med veganglass
IBS
Använd laktosfri grädde.
Viktväktare
Liten portion?
Fiskätare
Dryckesförslag
Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89 (37 cl)
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.