Apelsinglass med apelsinsallad, kakaonibbs och chokladsås

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Vegan, Viktväktare

Passa på att göra en frisk apelsinglass medan apelsinerna ännu är fina. Servera gärna med apelsinklyftor.

4 personer

Apelsinglass

  • 3 Äggulor
  • 1 dl Strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Pressad apelsinsaft (ca 2 apelsiner)
  • 1 msk Cointreau (kan uteslutas)

Vispa grädden lätt

Vispa äggulor, socker och vanilsocker

Blanda äggvispet, grädde, apelsinsaft och ev. Cointreau

Frys i glassmaskin eller ställ i frysen och rör i glassen varje halvtimma tills den är fryst.

 

Chokladsås

  • 2 msk Kakao
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Vatten

Blanda kakao och socker. Rör i vattnet.

Koka upp i micron och låt svalna

 

Apelsiner

Apelsinsallad

  • 2 Apelsiner
  • 2 msk Pressad apelsinsaft
  • Ev. socker (efter smak)

Skär apelsinerna i bitar (gärna i hinnfria klyftor som delas)

Fördela i små glas och häll över apelsinsaften

 

Kakaonibbs eller grovt hackad mörk choklad till garnering

 

Montering

Stö kakaonibbs (eller mörk choklad) på tallrikar

Lägg på en kula apelsinglass

Ställ glasen med apelsinsalladen på tallrikarna och ringla över chokladsås

 

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri grädde.

Vegan

Servera efterrätten med veganglass

IBS

Använd laktosfri grädde.

Viktväktare

Liten portion?

Fiskätare

Dryckesförslag

Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89 (37 cl)

Dryckesförslag

Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng