Stekt lax eller sojafilé med nässlor eller spenat
Vårens första nässlor får bli en nässelcrème som jag serverar med stekt laxfilé eller sojafilé.
6 personer
- 800 g nässlor eller färsk spenat
- 4 dl crème fraiche (sojafraiche)
- smör (rapsolja)
- salt, svartpeppar
- 800-900 g laxfilé (eller sojafilé)
- smör, rapsolja
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- Skölj nässlorna/spenaten och låt den rinna av.
- Smält 1 msk smör i en traktörpanna eller kastrull.
- Lägg i nässlorna/spenaten och fräs på svag värme.
- Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Medan nässlorna fräser delar du laxfilén (sojafilé) i portionsbitar, kryddar och steker i smör och rapsolja.
- Servera laxfilén (sojafilé) med nässelcrème och kokt potatis.
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Byt ut laxen mot sojafilé och använd soja-/havregrädde och rapsolja
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter.
Viktväktare
Använd mager crème fraiche och ta lite smör. Stek i fettsnål panna.
Fiskätare
Dryckesförslag
Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-