Stekt lax eller sojafilé med nässlor eller spenat

Alla, Fiskätare, Glutenfri, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Vårens första nässlor får bli en nässelcrème som jag serverar med stekt laxfilé eller sojafilé.

6 personer

  • 800 g nässlor eller färsk spenat
  • 4 dl crème fraiche (sojafraiche)
  • smör (rapsolja)
  • salt, svartpeppar

 

  • 800-900 g laxfilé (eller sojafilé)
  • smör, rapsolja
  • salt, svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skölj nässlorna/spenaten och låt den rinna av.
  • Smält 1 msk smör i en traktörpanna eller kastrull.
  • Lägg i nässlorna/spenaten och fräs på svag värme.
  • Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop.
  • Krydda med salt och svartpeppar.

 

  • Medan nässlorna fräser delar du laxfilén (sojafilé) i portionsbitar, kryddar och steker i smör och rapsolja.
  • Servera laxfilén (sojafilé) med nässelcrème och kokt potatis.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Byt ut laxen mot sojafilé och använd soja-/havregrädde och rapsolja

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter.

Viktväktare

Använd mager crème fraiche och ta lite smör. Stek i fettsnål panna.

Fiskätare

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng