Mördegsformar med blåbär och vispad grädde

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

En liten fin kaka till kaffe eller te. Servera den gärna med vispad grädde.

10-12 kakor

Mördeg (gluenfri)

  • 75 g smör /mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk vatten
  • 1 msk ljus sirap

Fyllning

  • 2 dl blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 tsk potatismjöl

Till servering

  • 2 dl vispgrädde/sojagrädde
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Mördegen

  • Blanda de torra ingredienserna
  • Skär smöret/margarinet i kuber och fördela i mjölblandningen till en grynig massa
  • Tillsätt vatten och sirap
  • Arbeta ihop till en deg.
  • Tillsätt mer potatismjöl om degen är för fuktig eller vatten om den är för torr
  • Kavla ut mellan bakplåtspapper
  • Ställ kallt i ca 30 min
  • Sätt på ugnen på 175 o C
  • Klä små folieformar eller kakformar med degen

Fyllningen

  • Blanda blåbären med socker och potatismjöl och fyll formarna

Gräddning

  • Grädda i mitten av ugnen  i ca 15-20 min

Servering

  • Låt svalna.
  • Servera gärna med vispad grädde

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

En liten kaka utan grädde kanske

Fiskätare

Dryckesförslag

Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas avec.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng